sad_pvnDMEs57q

آیا مایلید جدیدترین تخفیف ها و محصولات ، پیش از همه ، برای شما ارسال شود؟

0

چای ایرانی ( قسمت دوم )


مدیر مدیر /
26 شهریور 1400

کاشف السلطنه کاشت چای را از سال 1314 هجری قمری آغاز کرد .

درباره چای و خواص آن شاید گفته ها کم باشد . از چین باستان گرفته، آنجا که فردی در زیر درخت برگی از چای را جوید و از مرگ نجات یافت ،تا همین کاشف خودمان که روزی دانه ای از چای را در عصا پنهان کرد و با سختی فراوان به کشور آورد ، و رونقی داد به آقتصاد کشورش کاری نداریم به درستی یا نادرستی این داستانها ، اما هر چه بوده کاشف ( قوآنلو قاجار ) کاری کرده کارستان توانست بوته چای را در کشور پرورش دهد . سال 1314 هجری قمری را به نام خود در خاطره ها قرار دهد و کشور ما را از واردات این محصول گران قیمت نجات دهد .

مقبره کاشف السلطنه در موزه چای کشور در شهر لاهیجان 

شاید سیاستهای سلاطین و حکمرانان کشور ما در پیدایش و گسترش این ماده شفا بخش بوده یا شاید بیزاری مردم از قهوه - نوشیدنی برای دشمن - آنچیزی که کمرکم با آمدن چای کهنه شد .ولی هرچه بود به کام ما خوش آمد. رونق سفره های ما استکانی شد قند پهلو که همچنان در چای خانه های ما بین عاشقانش دست به دست میشود.

چای سالار تمام محافل شده در جمع عزاداران حسینی تا مراسم چهل و هفتم از دست رفتگان و شادی و بزم نو عروسان ،به دلها مینشست و بر سفره ها سروری میکند . کم کم در ذهنها فرو رفت بدون چای نمیشود بهه مدرسه رفت میشود کار کرد و اصلا نمیشود زندگی کرد .این معجون خواب را شبها و تنبلی و خستگی را روزها از ما ربود .

ما فعلا به خواص فیزیولوژی آن به نوع آنزیمها که چگونه در بدن سموم را دفع میکند یا به ترکیبات پیچیده اش یا میزان اثرگذاری آن بر سلامتی بدن کاری نداریم صحبت ما به رونق اقتصادی آن به فعالیت کشاورزان بیشماری که در شمال ایران مشغول شدند میپردازیم .البته با رونق این محصول استراتژیک پای سودجویان به این سفره باز شد باز پای واردات بیرویه باز فراموشی تولید ملی بلای جان ما شد

نمونهای از بهترین باغات ایران                                                                                                            IRANIAN TEA

اما مگر میشود این خاک بدون محبت باشد ، مگر میشود بذری بروید و ایارنی آن را ببر سر قرار ندهد و در جان خود نفشارد.چای با وجود بی مهریها از سالهای سال دغدغه و تنگنا به سلامت گذرکرده و به پیش میرود شاید چای ما با تولید کم (به سبب زمانی ) نتواند به چین و ماچین برسد اما سفره های ما ایرانیان کم نیست از چای ایرانی 

 

 

 

برای ارسال نظر باید عضو شوید