در پایان یک روز کاری نوشیدن یک فنجان چای خیلی میچسبه پس این نوشیدنی گرم به دلیل اینکه آرامش بخشه و خستگی رو از بین میبره طرفداران زیادی داره، لذت نوشیدنی چای وقتی بیشتر میشه که بدونید این نوشیدنی سالم و پرطرفدار خواص درمانی بسیاری داره از بسیاری از بیماریها پیشگیری میکنه و برای سلامته بدن مفید هست. چای اگر در حد طبیعی مصرف بشه برای سلامتی مفیده اما گاهی تصورات نادرستی درباره این نوشیدنی مطرح میشه ، نتایج و برسیها و تحقیقات آن رو تایید نمیکنه بطور مثال اینکه چای به دندانها آسیب میرسونه یا برای قلب ضرر داره یا اینکه چای مفید نیست و بهتره اون رو ترک کرد اینها همه تفکرات غلطی هست که ما درباره چای داریم.
تاثیر چای بر دندان
چای برای سلامتی دهان و دندان مفیدهبرسیهای اخیر دانشمندان دانشگاه "شیکتگو" نشان داده پنوفنول موجود در چایسیاه با غیر فعال کردن باکتریهای دهانی موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاکهای دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندانها پیشگیری میشه البته در این برسیها چایسیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است.
اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاکها کمک میکند. چای به علت داشتن مقدار بیشتری تانن(افزایش دهنده میزان باکتریهای مفید روده و دارای حد بالایی از آنتی اکسیدانها) و فلوراید (میانگین فلوراید در تمام نمونههای چایایرانی 1.01ppm + 0.54ppm است) از فساد و پوسیدگی و حفره در دندان جلوگیری میکند.
برسیهای دانشمندان کودکانی که چای مینوشن خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار میشن ژاپنیها به تازگی یک نوع خمیر دندان ساخته و به بازار عرضه کردند که پایه ساخت اون "تانن" هست شاید علت این تصور غلط مواد قندی و شیرین کنندههایی هست که همراه چایی مصرف میشه و موجب پوسیدگی دندانها میشه بهتره چای رو بدون قند بنوشید یا قند و شکر رو به صورت حل شده در چای مصرفکنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندانها بعد از صرف چایدهان و دندانهاتون رو با آب بشویید.
خواص ضد التهابی چای
به راستی! چای سبز دارای خواص ضد التهابی بسیاری است. این نوشیدنی فوق العاده حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات مفیدی است که به سلامتی بدن کمک میکنند. بیایید به مهمترین خواص ضد التهابی چای سبز بپردازیم:
محافظت از سلولها
چای سبز به دلیل داشتن ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی، نقش مهمی در محافظت از سلولها دارد. این ترکیب شامل کاتچینها و پلیفنولها هستند که به جلوگیری از آسیبهای سلولی کمک میکنند. در اینجا به برخی از جزئیات بیشتر در مورد نحوه محافظت از سلولها توسط چای سبز میپردازیم:
کاتچینها: چای سبز حاوی نوعی کاتچین (EGCG) به نام اپیگالوکاپچین گالات است که یکی از قویترین آنتیاکسیدانها محسوب میشود. این ترکیب میتواند شکلگیری رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش دهد و از سلولها و مولوکولها در برابر آسیب دیدن محافظت کند.
پلی فنولها: پلیفنولهای موجود در چای سبز دارای خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی قوی هستند و به حفظ سلامت سلولها کمک میکنند.
محافظت در برابر اشعه UV: تحقیقات نشان دادهاند که پلی فنلهای موجود در چای سبز میتوانند از تخریب سلولها در مقابل اشعه uv محافظت کنند این ترکیبات با مهار رادیکالهای آزاد و کاهش التهاب، به حفظ ساختار و عملکرد سلولها کمک میکنند و از این طریق به پیشگیری از بیماریهای مختلف از جمله سرطان و بیماریهای قلبی کمک میکنند. همچنین، مصرف منظم چای سبز میتواند به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک کند.